Špačkodrakiáda - 13.11.2010

16.11.2010 00:57

Dne 13. 11. 2010 se na Blažkovci konala Špačkodrakiáda a to od devíti hodin. Děti se sice sjížděli pomalu, ale do půl desáté jsme mohli začít s programem. Na začátek jsme si na rozběhání dali trojnožku, která zaujala snad všechny. 

 

 

 

Potom přišlo na řadu hodnocení draků podle krásy, sice většina dětí měla kupovaného, ale našlo se i pár zajímavých kutilů, kteří do toho vložili spoustu své energie. Když se draci dohodnotili, přišlo na řadu létání. Létalo se na blízkém kopci, kde foukal příznivý vítr. Občas jsme nějaké draky museli zpravovat, ale i tak to děti bavilo. A i ti, kteří neměli draky "lítací" se o jejich vzlet alespoň pokoušeli. Na kopci jsme létali my i draci až do oběda.

 

Po obědě přišel na řadu trénink na tlučení špačků. To bylo obtížnější, ale všichni to zvládli. Po lehkém tréninku přišlo opravdové tlučení špačků. Děti se rozdělili do kategorií a začalo se hrát. Někomu to šlo úplně samo, jinému ne. Jak se říká, důležité není vyhrát, ale zúčastnit se. Tahle zkušenost je cennější než nějaké první místo.

 

Pak už následovali jenom malé hry a čekání na přijezd rodičů v pět hodin, kdy tato jednodenní akce skončila. 

 

 

 

 A co je potřeba na závod ve špačkách?

1. špaček – z kulaté dřevěné tyče uříznou přibližně 10-12 cm, na stranách seříznout do špiček.

2.  podložka – pod špačka – stačí kousek krychlového polínka

3. hůl – nějaký klacek, nebo násada od koštěte – přibližně 1 metr dlouhá 
Máťa

Fotografie ze Špačkodrakiády naleznete na: https://cvocik.rajce.idnes.cz/Spackodrakiada_2010/