Tábor Prorubky 2011

12.08.2011 08:07
Tábor 2011 - pozvánka k návštěvě

Skautské tábory jsou jiné, než ty běžné komerční. Skautského tábora se účastní děti a mladí lidé, se kterými se střetáváte během celého roku. Dobře je znáte, víte, jací jsou a co se dá od nich čekat. Ale i tak je tábor prověrkou naší fyzické, psychické i duševní stránky. A tak tomu bylo i letos, kdy se naše skautské holické středisko vydalo na tábor do Prorubek u Rychnova nad Kněžnou. Roverský tábor proběhl od 25.6. do 6.7. v duchu mafiánů a podsvětí, světluškovsko-vlčácký tábor byl od 6.7. do 16.7.2011 a přenesli jsme se do Alenčiny říše divů.  

Kdo nikdy nebyl na táboře, asi těžko bude chápat, jaké to bylo – tři týdny žít ve stanu uprostřed lesa, za luxus považovat kbelík teplé vody, mytí obden už je v podstatě hodně často, kolik je hodin víte jen podle toho, jestli se podává oběd nebo večeře, jste závislí na tom, jestli ten druhý pracuje tak, jak má. Počasí se pro vás stane jednou z nejzásadnějších věcí vašeho života - i když jen na těch pár dní.
Snadné to nebylo, přijeli jsme vyčerpaní a unavení, ale když si vzpomene na skautský tábor 2011, rozlije se nám po tváři úsměv a vybaví spousta úžasných vzpomínek – třeba jak jsme slavili Vánoce v červenci a zasedli společně ke krásné štědrovečerní tabuli, jako jedna velká rodina. Těžko se zapomíná na večery u ohně, společné sypání velké mandaly, slaňování, výlet do pravěkého městečka, lanové dráhy a další spoustu her a programů …

 

Tábor je vrcholem celoroční skautské činnosti a troufám si říci, že letošní tábor byl opravdovým vyvrcholením a užili si ho všichni, jak děti, tak i dospělí.

Mapa a cesta, kde jsme byli: popis-jak-na-tabor.pdf (347,4 kB)

Zuzka

 

Tábor 2011 očima Kikiny

Tábor je vyvrcholením roku. Všichni se na něj těší. Děti se těší na skvělý program a své kamarády, roveři na společné prokecané večery a na zážitky na celý život. A na co se těšíme my, dospělí vedoucí? Na to, že zase budeme po roce všichni spolu a budeme pozorovat, jak vše klape a sledovat, že skautské myšlenky mají stále své místo.

Zažila jsem už více než 12 táborů, přičemž každý je skvělý, ale svým způsobem odlišný. A co se mi vybaví, když se řekne tábor Prorubky 2011? Žádná velká zranění (což pro mě jako zdravotníka je podstatné). Skvěle promakané legendy, jak na táboře roverském (mafiáni), tak na dětském (Alenka v říši divů). Atraktivní programy – lanové lávky přes potok, slavení Vánoc, party se skraboškama či různé výlety. Nádherné okolí, úžasné tábořiště se skvělým zázemím a opravdu chutná kuchyně. Roztomilé děti, kteří i když vás na táboře vysilují, po táboře na ně stejně rádi vzpomínáte. V neposlední řadě i skvělý kolektiv vedoucích, kteří se znají, ví co od sebe čekat a mohou se na sebe spolehnout.

Jsem ráda, že jsem i letos byla součástí týmu, který se mohl podílet na táboře. Teprve na táboře totiž vidíte, že se ta snaha o to, udělat skvělý tábor, opravdu vydaří. A na tomto místě bych ráda poděkovala Zuzce, naší nejlepší vůdkyni tábora, neměla to s námi jednoduché, ale zvládala to bravurně a snažila se stále o to, aby na táboře panovala skvělá nálada.

A za rok se se všemi těším na dalším táboře!! Kiki