Výprava Heřmanův Městec - 1.-3.10.2010

03.10.2010 17:18

V pátek 1.října nasedlo v Holicích do vlaku směr Heřmanův Městec 26 ukecaných a děsně aktivních světlušek a vlčat. Výpravou je provázelo 10 vedoucích, kteří se starali o jejich program a kuchyň. Avšak z některých vedoucích se stali marťani - byli to Žvejkálkové, kteří se omylem dostali na planetu Zemi kosmickou lodí, kterou si půjčili od svého otce Žvejkálka. A prosili nás o pomoc! Děti jim nadšeně pomohli najít ostatní Žvejkálky a palivo do lodi. Dostali za to kouzelné semínko vzáceného stromu Žvejkálkovníku, ze kterého po pár hodinách nevyrostlo nic jiného než strom plný dobrot.

Světlušky a vlčata si krom toho vyzkoušeli, jaká je práce s informátory, kteří jako jediní znají vědce (od něj potřebovali vzorec na palivo), zahráli si hry z jiné planety a ukázali svoji statečnost v nočním souboji proti okupantům jejich stromu Žvejkálkovníku. A hned poté ráno v neděli, nám všechny děti ukázaly, že když se chce, dokáží si rychle zabalit své batůžky, v čemž nás opravdu překvapily:o)
První výprava byla určitě velice namáhavá pro všechny vedoucí, kteří pracovali od rána do noci a na plno se věnovali dětem. Za to jím patří veliký dík! Ale víkend se povedl, sluníčko svítilo, nikdo se nezranil a neztratil a dětem se s námi líbilo... Co jiného si přát?:)

Těším se brzy zase na nějaké povedené akci. Kiki


Účastníci: 
světlušky: Maruška, Kačka, Janča, Martinka, Lucka, Kája, Páťa, Valča, Gita, Terezka, Naty, Áďa.
vlčata: Tom T., Fíďa, Matěj, Kuba Š., Zdenda, Jirka S., Květa, Dominik, Renďa, Dan, Milan, Tomáš F., Pavel.
vedoucí: Tasmík, Mar'ta H., Emco, Žabka, Papik, Máťa, Marťa F., Kiki.