R&R Ultimate Survival - 25.9.2010

25.09.2010 19:21

 

"Ultimate Survival. Dej v sázku svou duši a projdi zkouškou elementů... "
     Tak zněl text na zvadle na netradiční roverskou akci. I když jsem věděla, že tam budu nejstarší, po chvíli váhání, jsem se přihlásila a udělala dobře...V sobotu 25.září se nás na Blažkovci sešlo 9 odvážlivců: já - Kiki, Ivča, Emco, Tasmík, Naty, Papi, Ondra, Janek a Máťa. Akce začínala za ustavičného deště v sobotu po 19té hodině a končila v neděli za ustavičného deště kolem 8é ranní. A co bylo naším úkolem? Co vše jsme během 12ti nočních hodin stihli zažít?
     Přeceda, hlavní pořadatel, nám oznámil, že jeho Pán, který nechce být jmenován, shání toho nejsilnějšího z nás. Jen ten, který projde 20 úkoly (úkol = brána spojující jednotlivé živly voda - země - vzduch - oheň - život - smrt), může vyhrát celý Ultimate Survival. Každý hraje sám za sebe, může po cestě uplácet své průvodce, ale v jejich zájmu je, aby vyhrál ten nejsilnější, proto nejde uplácet každý úkol. Kdo už nebude moc dál, umírá a odchází na základnu. Toto jsme se dozvěděli a dali se do úkolů, z nichž vám tu povím pouze o těch největších, nejzajímavějších a nejnáročnějších.
     Hned první úkol byl úkol Země - sníst živého červa. Zklamal mě, byl bez chuti a vůbec jsem si neuvědomovala, jakou delikatesu jím:) Dále třeba úkol spojení vody a ohně: v dešti, tmě a zimě jsme z velkých kulánů svázali vor, na který navázali všechný své baťohy a ohnivou louč, a s vorem přepluli část Blažkovce. O tom, jaká byla zima, asi povídat nemusím. Dále bych zmínila třeba skvěle připravenou větrnou disciplínu - obrovské lanové aktivity. Jedna z nejzajímavějších zkoušek byla chůze po žhavých uhlících či leh na desku, kde bylo do mřížky natlučeno 1300 hřebíků. V neposlední řadě ještě prozradím disciplínu třeba přelezení kůlny, logické hádanky či závěrečný boj na kládě. A krom toho všeho jsme ještě Blažkoveckou chatu vystříkali pepřovým sprejem:) 
     Do konce se nás dostalo osm z devíti, což je uctihodný počet. V poslední disciplíně mohl zvítězit jen jeden, a to se poštěstilo Emcu, která pak obrdžela Kofolu a mega čokoládu, o kterou se rozdělila se všemi odvážlivci. 
     Počasí nám nepřálo. Pršelo celou dobu. Avšak pořadatelský tým - Přeceda s Mafiánem - dělali, jak mohli, aby nám připravili nevšední zážitek, na který budu já, a myslím že i ostatní, dlouho vzpomínat. Bylo to psychycky i fyzicky namáhavé, celou neděli jsem prospala, ale stálo to za to. Touto cestou i moc děkuji Přecedovi, Mafiánovi, Emco, Ivče, Tasmíkovi, Naty, Papimu, Jankovi, Ondrovi i Máťovi za odvahu a nasazení!

Kiki