R&R Peripetie - 26.-28.11.2010

29.11.2010 17:38

 Rozjezdová roverská akce, aneb peripetie holického roveringu..:o)

            Pro holické odrostlé skauty a skauty - neboli rovery a roverky (no dobrá, správně rangers), lidičky starší 15let, kteří věří skautským ideálům, chtějí se společně vídat, bavit, vzdělávat, smát se a sloužit, připravilo pár lidí skvělou akci. V Holicích dříve fungovaly různé roverské družiny (Ježury, Sluníčka), ale posledních několik let tu pro odrostlé skauty a skautky nebyl žádný odpovídající program. A my to chtěli změnit…

            Naše první roverská akce byla na Blažkovci, účastnilo se jí kolem 20 holických roverů. Společně jsme se pořádně nasmáli, například při vymýšlení všech možných způsobů použití prezervativů (některé byly opravdu nápadité – jako barometr, sterilní ochrana všeho možného nebo jako krmítko). Dále jsme točili několik scén ze známým českých filmů a zkusili si, že není úplně jednoduché natočit krátký tříminutový film. Z dalších programů bych třeba zmínila výrobu sušeného masa, poznávání tropického ovoce podle chuti a programy, které si pro nás připravily družiny Střelek a Drsné roty.

            A v neposlední řadě jsme se společně pobavili, jak bychom chtěli, aby náš kmen vypadal, jaký by byl způsob příprav akcí a komunikace kmene. A večer, dne 27.11.2010, byl založen Holický roverský kmen, dočasně nazván ORTEL. Zakládajícím členem se stal vůdce kmene Přeceda a jeho zástupkyně, tzv. sekretářka, Kiki. A krom nich se všichni zúčastnění stali čekately tohoto kmene – Fiška, Mája, Vlaďka, Jánoš, Dawe, Mafián, Marťa F., Marťa H., Emco, Žabka, Tasmík, Máťa, Čoky, Janek, Shrek, Papi, Ondra.

            Na konec bych snad jen poděkovala Přecedovi, jakožto novému vůdci kmene ORTEL za přípravu této akce, nasazení a chuť vrhnout se do nejednoduchého úkolu. Ostatním členům bych poděkovala za hezkou akci, která (alespoň doufám) byla přínosná pro všechny. A v neposlední řadě nám všem přeji, aby se nám v naší práci dařilo, bavila nás a měli neustále chuť ji dělat.

Kiki