Buďte při tom (konečně roverský program)

17.10.2011 09:29

Letošní skautský rok bude rokem vzniku roverského programu. Po letech práce na skautském a vlčáckém/světluš­kovském programu a po přípravných fázích roverského programu přichází konečně řada na vytvoření konkrétní podoby roverských nástrojů. Roveři mají samozřejmě možnost zapojit se svým názorem, a to ještě větší než obvykle.

Na Obroku 11 byla představena v ucelenější a jednoduché podobě plánovaná podoba Roverského programu, na kterém se nyní pracuje (pokud jste ještě neměli tu možnost, můžete se s ní seznámit zde). Jeho pracovní výstupy se budou objevovat v průběhu celého roku a na základě ohlasů budou průběžně upravovány a znovu představovány. Od začátku je tedy budeme směřovat k finální podobě (grafice, textům…), ale od začátku zároveň počítáme s tím, že to bude moci být výrazně překopáno na základě připomínek.

Hlavní výstupy budou představeny všem v několik hlavních meznících – na Miquiku, na Roverské poradě a v několika dalších. Kromě toho budou dílčí mezivýstupy průběžně konzultovány s těmi, kteří budou mít zájem a budou k nim mít co říct. Spolupráce bude spočívat v tom, že v průběhu vzniku vám budeme zasílat různé mezivýstupy k vyjádření vašeho názoru. Bude to vyžadovat vcelku rychlou reakci, ale zase to není nic složitého – většinou to bude o pocitu, jak na vás působí grafika, fotky, texty, nadpisy…

Roveři, pokud se chcete zapojit, vyplňte jednoduchou přihlášku zde (v podstatě jen jméno a kontakt), která bude sloužit k vašemu kontaktování.


Informace o všech ostatních projektech je možné najít na programovém webu: www.skaut.cz/pro­gram v sekci Roveři a rangers. Všechny vaše podněty přijímáme na adrese novyprogram@skau­t.cz nebo ondrej.kupka@ju­nak.cz

Doufejme, že se nám podaří během roku stihnout co nejvíce toho, co je potřeba, a budeme moc na začátku příštího skautského roku představit hlavní výstupy (třeba nový Rovernet nebo Roverský začátek).

Zdroj: krizovatka.skaut.cz/novy-skautsky-program-3/roversky-program/6621-bud-pri-tom-konecne-roversky-program/