RaR splutí Doubravy - 2. 4. 2017

09.05.2017 14:21

Zápisek z Doubravy (formou rozhovoru)

- Takže Doubrava jee… nějaká hora jo? – Ne je to řeka.

- Jasný, jasný, už si vzpomínám přece… A kdeže to teče? – Třeba do přehrady Pařížov.

- Ehh… Pařížov… - Vpravo dole od přehrady Seč ;-)

- Áááá Seč - Přesně tak. Takže jsme nebyli na pěším výletě, ale na splouvání řeky, přímo na odemykání řeky. Pořádají to dokonce tamní skauti.

- Co to znamená odemykání? – Formální zahájení vodácké sezóny, ale zde se i fakticky jednou ročně odemknou na víkend stavidla a pustí se do koryta několik kubíků vody za sekundu, takže to není chcánka, kde se lodí drhne o dno, ale přinejmenším svižně tekoucí voda.

- Bylo tam hodně lidí? – Jen co se na jednu půl loučky vejde zaparkovaných aut…

- A z Holic jelo kolik lidí? – Celých šest, když započítám i sebe a Ivču F. budu počítat mezi „naše“. Žádná sláva L

- Jaký to bylo? – Super! Vlnky, peřejky, občas pár balvanů, pádlovat se skoro nemuselo, jen kontrolovat.

- Takže to asi není pro začátečníky? – To jsem si myslel taky, než jsem v půlce Doubravy zjistil, že na lodi s Emcem kormidluje Papi, který na lodi seděl poprvéJ. Ale víš jak, jedeš na nafukovačce, to je mnohem stabilnější a odolnější než plasťák, ono to nějako projede řekou i samo ;-).

- A klofnul se někdo? – Jo Papi s Emcem… Ale bylo až v Martinově peřeji, to je nejtěžší úsek řeky, tam se srocují místní, aby se vodákům vytlemili a tamější dobrovolní hasiči si tam plní své odborky ze záchrany ;-)

- A stalo se jim něco? – Néé, jen Papi se nemohl chvilkou nadechnout a trochu je to vomlelo o šutry, měli nějaké modřiny a šlince a nejsem si jist, zda Papi i trochu nebarvil…, ale mně ze břehu to přišlo jakože bžunda ;-) (ostatně měli neopren, boty, vestu a přilbu).

- A to jste vzali kde ty věci? – Vše jsme si půjčili na místě, podnikavé půjčovny to tam navezou a za ne moc křesťanský peníz půjčují, ale nemusíš se o nic starat. Jo a dostali jsme zdarma klobásu a pivo.

- A není to zakázaný jezdit na řece pod vlivem alkoholu? – Ne, ne, jenom na papíře. A navíc tady fakt není po cestě čas popíjet jako na letní řece (ne že bychom to na letní řece dělali)

- A to bylo na víkend – Jo, ale my jeli jen v neděli, beztak se jezdí do kola ten samý cca 15km úsek.

- A ještě bych se chtěl zeptat… - Hele víš co, příště neseď doma na zadku a vyraz na tu akci taky, nebudeš se pak muset vyptávat. Čus

Fotky ZDE

Přeceda