Výprava Raptorů na Blažkovec - 2. - 4. 6. 2017

04.06.2017 14:04

     Sešli jsme se v 16:30 u kluboven prozatím pouze ve složení Junior, Šmoula, Pery, Pikačů, Tukan. Dveřník měl přespání ve škole, Rarach závody, Marťan je pořád nemocný, Mimoň byl na škole v přírodě, Avatar byl s mamkou na vodě. 

    Začátek jsme strávili běháním po okolí kluboven poslepu. Cílem bylo projít co nejrychleji danou trasu, vždy jeden viděl a vedl ostatní. Pak jsme vymýšleli a nakupovali jídlo na celý víkend. Následně jsme šli do kulturáku, kde bylo promítání filmu Skauti bez lilie. Na to se k nám přidal i Rarach, o němž jsme zjistili, že má totálně rozbité koleno. Potom jsme se šli projít po Holicích. Na dětském hřišti Na Mušce Šmoula s Juniorem objevili svoje budoucí zaměstnání: budou krasojezdkyně. Po návratu Pikačů usmažil vynikající chleby ve vajíčku a pohráli jsme si trochu stolních her. Pak už zbývalo jenom jít spát.

 

          Po budíčku, rozcvičce a snídani v sobotu jsme se vydali spolu s Dveřníkem, který se k nám připojil, na Blažkovec. S těžkými batohy a k tomu ještě dvoukolákem plným jídla a vybavení to nebylo lehké, ovšem zvládli jsme to. Na Blažkovci jsme se zabydleli a uvařili oběd – rýži s tuňákem. Během soboty jsme ještě stihli pracovat na výrobě mečů, zlít se při vodní bitvě, dvakrát rozlít chemopren, procvičit si stavění stanů a večer zakončit opékáním u ohně.

 

            Neděle začala rozcvičkou, která spočívala v tom, že jsme dlouho běhali okolo Blažkovce a hledali místo, kudy se dostat do vody, protože směrem od chaty tam byli rybáři. Nenašli jsme. Pokud někdo viděl pět kluků, jak běhají okolo rybníka v plavkách a s ručníkem a vůbec se nejdou koupat, musel mít jistě určité pochybnosti o našem mentálním zdraví…

            Dopoledne kromě vaření oběda, pokračování výroby mečů a úklidu proběhla ještě velká vodní bitva za pomoci injekčních stříkaček, které jsme náhodou našli v igelitce se cvičným zdravotním vybavením. Pak už jenom oběd, sbalit se a tradá domů. Nějak jsem podcenil čas, asi mě nenapadlo, že s plným dvoukolákem se přes kopec půjde o něco pomaleji než normálně, takže jsme zase měli trochu zpoždění. A aby to bylo pořádně outdoorové, na konci cesty se spustil liják.

Fotky ZDE

Tukan