Skauti+ skautky - Víkendovka - 27.-29.3.2015, Heřmanův Městec

30.03.2015 19:04

Výprava Žvejkalek, Draků a Elišky do Heřmanova městce.

V pátek 27.3. jsme se, skauti a skautky posilnění o posilu ze Sezemic, vypravili na víkend do Heřmanova městce. Po zabydlení, venkovních hrách a přepadu lupiče (Andrew) jsme se navečeřeli a odebrali se do zámeckého parku, který je skvělým prostředím pro noční hry. Po různých variantách schovky a baterek se ti vyčerpanější vydali rovnou zpět, ty živější si ještě pod vedením despotického vedoucího několikrát vyběhli kopec pro vylepšení fyzičky.

Druhý den byl taktéž plný aktivit. Dopoledne probíhaly hry opět v zámeckém parku, pašovali jsme zlato do sousedních států, hráli jsme buldoka, medvěda a další hry. Někteří z účastníků byli překvapení, když před ně byly v jedenáct hodin postaveny špagety a další ingredience s jasným úkolem: udělejte oběd bez pomoci vedoucích. Skauti se však osvědčili a potvrdili, že když jde o jídlo, všichni umí pracovat jak diví a tak jsme si již krátce po poledni pochutnávali na dobrém pokrmu.

Po poledním klidu, během kterého někteří spali, jiní hráli městečko Palermo, jsme se hrou zaměřili na téma drog. Kdo například věděl, které droze se v pouličním slangu přezdívá white lady? Úkolem hry bylo zvýšit povědomí o drogách a jejich prevence.

Po té jsme ještě oslavili Jirkovy narozeniny a k večeru jsme se již připravovali na skládání vlčáckého slibu, které čekalo Renďu a Jirku. Po průchodu celého parku za tmy jen se svíčkou tyto dva čekal okamžik, který by si měli pamatovat do konce života.

Pozdě v noci jsme se stihli už jen vrátit do kluboven a zalehnout ke spánku.

V neděli ráno nás čekal rychlý úklid a pak už jen odjezd směr Holice, kam jsme dorazili krátce po poledni.