RaR voda 2017 - Sázavááá!

31.08.2017 21:48

Bylo nebylo, za sedmero horami a sedmero řekami teče řeka Sázava, kterou se pro tento rok rozhodla zdolat skupina mladých, perspektivních, sportovně založených a inteligenčně vyspělých lidí.

Do svých plavidel jsme se nalodili v Ledči nad Sázavou přesně v 11:32 a na plynule (ne)tekoucí řeku jsme vypluli ve 13:02. Posádky 10 kánoí jménem Samba byly následující:

Přeceda + Týnka
Ivča + Čoky
Marťa + Dominik
Papi + Emco
Béča + Andrew
Kuba + Tereza
Kiki + Naty
Janík + Vítek
Terka + Quert
Máfa + Káťa

 

Každý den byl pro nás něčím novým, zajímavým a nečekaným. Po dvou dnech opalování a cachtání nás přepadl bouřkový mrak, který na nás sršel svojí zlobu v podobě velkých dešťových kapek smáčející naše dosud obnažená těla. My se ale statečně chopili pádel a vyrazili vstříc vodním živlům a nepohodlí. V těchto podmínkách jsme překvapivě ukousli největší porci z naplánované kilometráže. Přespávali jsme v kempech, kde jsme se jistě zapsali do místních análů. Historky s „pin*ou“, čárovým kódem a prasátky se jistě vryly do paměti všem přítomným.

 

Vybavení celé posádky bylo dokonalé až na jednu výjimku, a to stan Marti a Dominika, kdy se při každé stavbě rozbila jedna z důležitých částí. Naštěstí měli kolem sebe věrné přátele, kteří jim poskytli náhradní díly. (Byl to Naty stan a naposledy si ho půjčoval její nezletilý bratr.)

 

Když jsme v brzkých ranních hodinách opouštěli poslední kemp a vyplouvali vstříc závěrečnému úseku naší plavby, která končila v Čerčanech, tak nás přišla vyprovodit roztomilá čínská prasátka, která nám ze břehu mávala svými malými kopýtky a slzy si utírala vyšívanými kapesníčky.

 

Ivča a Čoky