RaR - Přecedova úniková hra - 12.11.2016

16.11.2016 19:23

Přeceda si pro nás připravil únikovou hru. Únikové hry jsou fenomén posledních let. Jde o to, že se skupinka lidí někde zavře a má nějaký omezený čas na to, aby se dostala pryč a tím si většinou zachránila život. Jediné informace, které jsme měli, byly, že se jedná o psychiatrickou léčebnu. Celkem se této hry účastnily tři týmy. Tým mlaďochů, a dva týmy, které byli sestaveny sourozenci, tedy mnou a Kikinou. První šel tým mlaďochů, ale Ti museli bohužel předčasně odejít. Jako druhý šel můj tým.

Tak a teď už k samotné hře. Byli jsme zavřeni v uzamčené cele psychiatrické léčebny profesora Rimmera, ve které jsme jako údajně nenapravitelní devianti čekali na lobotomii mozku. S tímto údělem jsme se ale nehodlali smířit, a tak začal boj o útěk. Prvním krokem bylo přeřezání pout nalezenými žiletkami, u tohoto úkonu se polovina lidí pořezala, ale co - pokračujeme dál. Následuje únik z cely, která je zamčená. Kde ale jen najít klíč? Prohledali jsme celou celu, centimetr po centimetru. Po asi čtvrthodině nám musel Přeceda napovědět, že klíč od cely, asi nebude schovaný v cele. Což je naprosto logické, ale nikoho z nás to nenapadlo. Klíč visel opodál na věšáku. Po pár drobných zaváháních, demontáži nohy od tabule a znesvěcení Přecedova kartáčku na zuby, se nám podařilo klíč získat a celu otevřít. V tomto duchu se nesl i celý zbytek našeho úniku.

Dále bylo nutné nalézt další ukryté klíče, složit a rozložit hlavolamy, logicky odvodit potřebné kódy, otevřít několik zámků, odhalit správné heslo do počítače a získat z něj důležité informace. Následovalo rozluštění kódu z knížky a osvobození psychopata zavřeného v další cele.  Psychopat nám byl velice užitečný a s pomocí jeho UV baterky jsme odhalily tajnou skrýš a tím odemkli poslední dveře z léčebny ven. Tímto jsme se všichni zachránily.

            Během hry jsme udělali několik nelogických kroků, které mohli vést k fatálnímu konci, ale za pomoci a rady organizátora se nám podařilo všechny úkoly vyřešit.

 

Vyhrál tým Kiki, Máťa, Papi, Emco a Týnka.  Za nimi v těsném závěsu byl můj tým, tedy MafiáN, Čoky, Káťa, Marťa a Pinka. Tým mlaďochů kvůli nedostatku času nemohl hru dokončit - Quert, Jáňa, Terka a Mrňous.

 

Děkujeme Přecedovi za jeho pracnou přípravu a organizaci této hry a také Béčovi, který si skvěle zahrál spřáteleného psychopata.

 

 Fotky ZDE

MafiáN