RaR - RK (Sur) realistické Japonsko - 16.3.2015

16.03.2015 20:59

Je den, tak pojď, rovere, ven! Budeme žít, dávat rýži do forem… Je neděle 15.3. Dnešní roverská schůzka je na téma Japonsko. Důvod je jasný, již tyto prázdniny se koná celosvětové Jamboree v Japonsku.

Mám dilema. V neděli mi mají přijet příbuzní z Moravy. Přivezou frgály. No a já je pravděpodobně vůbec neuvidím, protože mají přijet v čase schůzky a odjet ještě před jejím koncem. Od čtvrtka si lámu hlavu s tím, jak to zaonačit. Při jedné z probdělých nocí mě to konečně napadne.

„Milí roveři, zde máte rýži. Dneska si k večeři uděláme sushi. Ano, správně, ta rýže není uvařená. To je teď váš bojový úkol: uvařit rýži a zjistit si japonský překlad základních slovíček, jako je rýže, voda, vařit, hrnec a podobně. Za hodinu na shledanou.“

Sushi jsme skutečně uplácali. Více či méně zdařile. Parboilled rýže nejde moc dobře rozvařit. Říkám si, že na té jejich reklamě o nerozvařující se rýži něco bude. J Pro spoustu lidí bylo sushi novinkou, opepřenou pojídáním ho hůlkami. Myslím, že ani Chaplin by nevymyslel podobné grotesky.

Celkově jsme si povídali o japonské kultuře, o Anime, hráli jsme si na Pokémony a snažili se uspět jako obchodní zástupci v japonské firmě. Myslím, že se odpoledne vydařilo. Úklona a tradá. :)

 

Napsala Oliva