Nové logo Junáka

04.10.2015 17:31

NÁČELNICTVO SCHVÁLILO KONCEPT NOVÉHO LOGA. CO SE BUDE DÍT DÁL?

"Náčelnictvo schvaluje koncept č. 2 Lumíra Kajnara, který porota zvolila vítězem tendru, za základ loga organizace..."

Tímto usnesením Náčelnictva Junáka dostalo nové logo zelenou. Nyní je zadáno jeho dopracování a vytvoření návrhu jednotného vizálního stylu Junáka - českého skauta. 

Co se dělo na Náčelnictvu před usnesením?

Náčelnictvo Junáka nejdříve dostalo souhrnné informace k novému logu od pracovní skupiny, která měla projekt loga na starosti. Pracovní skupina popsala výběr loga porotou v rámci tendru, poté Náčelnictvo hodnotilo reakce v diskusi na Facebooku a Křižovatce. Na závěr byl diskutován časový rámec dalších prací a připomenut dlouhodobý cíl projektu - odstranit nedostatky jednotného vnímání organizace způsobené souběžným chaotickým používáním loga a znaku. 

Jaké plynou ze schválení loga důsledky?

Náčelnictvo potvrdilo, že na základě schváleného návrhu vznikne nové logo organizace. Na konečném dotažení loga a na návrhu jednotného vizuálního stylu se bude dále pracovat. Průběžné návrhy budou zveřejněny k připomínkám v rámci hnutí. Konečný návrh pak opět projde schvalováním Náčelnictva. Závěrečným výstupem bude nový grafický manuál, který ukotví doporučené používání loga, znaku a ostatní skautské symboliky.

Další kroky už nás brzy čekají

Nyní je na pořadu dne návrh jednotného vizuálního stylu Junáka. První verze bude navržena pravděpodobně do konce kalendářního roku. Případné další verze pak v první polovině roku 2016. Během prací na návrhu vás budeme informovat o tom, kdy a jak vejde nový jednotný vizuální styl Junáka v platnost. 

Pokud chcete sledovat dění okolo loga podrobněji, připojte se do skupiny na Facebooku.