Celé středisko - ALKO - 25.4.2015

27.04.2015 21:03

V sobotu 25.4. o půl sedmé ráno jsme se sešli na autobusovém nádraží v Holicích, abychom se o čtvrt hodiny déle mohli autobusem vypravit do Pardubic a odtud na Kunětickou horu, kde se již tradičně konalo ALKO (ekologicky zaměřený závod s ALobalovou KOulí). Letos místo shromáždění nebylo na louce pod hradem, nýbrž u Perníkové chaloupky, u které nás taky ALKO-bus okolo osmé vysadil.

Hlavní závod se běžel ve dvou vlnách. 1. vlna startovala v 9:00 po slavnostním zahájení a z našich hlídek běželi Broučci (Laurinka, Emička, Martinka), ke kterým kvůli počtu byli přiděleni i dvě Berušky (Amálka a Hříbě) a jeden cvrček (Kuba P.), Cvrčci a Blechy (Míša, Vašek, Honza, Tonda, Michal, Kuba T. a Jirka V.) a roverská hlídka Ortel (Maru, Jáňa, Béča, Tukan, Quert a Fíďa).

Ve druhé vlně, která startovala ve 12:30, běželi Draci (Spit, Monkey, Gandalf, Renďa a Jirka), Žvejkalky (Sluníčko, Hejky, Veška, Réba a Naty) a Berušky (Cukřík, Káťa, Žížalka, Čertík, Pomněnka a Veverka).

Jednotlivé hlídky běhaly po okolí Kunětické hory a podle mapičky navštěvovaly stanoviště, kde musely předvést co nejlepší výkon, který se jim zapsal do průvodky. Podle počtu získaných bodů probíhalo vyhodnocení.

Vzhledem k tomu, že se běhalo ve dvou vlnách tak se ti, co měli volno, mohli věnovat nejrůznějším aktivitám z doprovodných programů. Mohli si koupit vstupenku a navštívit perníkovou chaloupku, hrát vybíjenou, frisbee nebo si půjčit nějaké ze sportovních náčiní, jako například lakrosové hole, tenisové nebo volejbalové míče, létající talíře, badmintonové pálky a další.

Mimo návštěvu chaloupky a sportování pro nás měli pardubičtí skauti připravený eko program zaměřený na ochranu potápky černokrké, které za poslední roky rapidně ubylo. Kromě velkého množství zajímavých informací byla hlavní atrakcí tohoto programu možnost pozorování zooplanktonu mikroskopem.
Ve čtyři hodiny proběhlo slavnostní vyhlášení. Bohužel se ani jeden z našich týmů neumístil na stupni vítězů, ale protože počasí bylo nádherné a všichni jsme si den užívali, nikomu to nijak nevadilo.

Po vyhodnocení jsme si zabalili věci, vyfotili se a odebrali na autobus, který nás odvezl zpět do Pardubic. Čekání jsme si krátili povídáním a krátkými hříčkami. Vše proběhlo bez větších komplikací a v pořádku jsme dojeli do Holic, kde si mladší děti vyzvedli rodiče a výprava byla ukončena.

 

Mimo hlavní závod se soutěžilo v tom, kdo během roku nasbíral více hliníku. Naše středisko nashromáždilo téměř 20kg, což je skvělé vysoké číslo. Bohužel ani zdaleka nestačilo na první místo, jehož výherci nashromáždili přes 100kg. Takže...

SBÍREJME HLINÍK NA PŘÍŠTÍ ROK!

 

Z vedoucích se o vaše děti starala Káťa Kozlová (Kašťulka), Naty Stará a František Vlach (Tukan).

 

Kašťulka